Nieuwbouw met ultramodern OK-complex, verpleegafdelingen en revalidatiecentrum

In opdracht van de Sint Maartenskliniek voerde Carebuilders diverse verbouwingen en nieuwbouw uit. Zo ook de realisatie van een nieuw ultramodern OK-complex in Nijmegen. De Sint Maartenskliniek is een ziekenhuis dat is gespecialiseerd in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. Om de patiënten de beste zorg te kunnen blijven bieden, bouwt de kliniek aan de toekomst.

Terug aan de natuur
Drie gebouwen worden gesloopt, daarvoor in de plaats komt nieuwbouw.  De Sint Maartenskliniek geeft daarbij tien tot vijftien procent van de bebouwde oppervlakte terug aan de natuur.

In de nieuwbouw komen verpleegafdelingen voor dwarslaesie- en neurologiepatiënten, een ultramodern OK-complex en een revalidatieafdeling met daarin een Loop Expertise Centrum en een poliklinische revalidatiedagbehandeling. Het gebouw is ruim 12.000 m2 groot .

 

Lees verder onder Sint Maartenskliniek in beeld

Uitgelicht

Ultramodern OK-complex

Nijmegen

EGM Architecten Dordrecht

Sint Maartenskliniek

10% bebouwingsopp. terug aan natuur

Sint Maartenskliniek in beeld

In uitvoering
De uitvoering is begin 2018 gestart. Naar verwachting zal het project in augustus 2019 worden opgeleverd. Eerder realiseerde Carebuilders voor de Sint Maartenskliniek ook het entreegebouw P en Q, de interimvoorziening en meerdere interne verbouwingen.

Koen Defoort, Orthopedisch chirurg van de Sint Maartenskliniek

“Deze OK’s zijn radicaal anders en ontworpen op basis van input van chirurgen. Het mooie is dat verschillende technieken, ook uit de niet-medische wereld, worden samengevoegd.”

Meer informatie?

Carebuilders is bereikbaar via:

Opdrachtgevers