Nieuwbouw met onder andere een MRI-centrum met vier MRI’s, poliklinieken en een OK-complex met twaalf klinische operatiekamers

Het Maastricht Universitair Centrum+ (UMC+) heeft een nieuwbouw aan de zuidzijde van haar complex. De nieuwbouw aan de Verheylaan is het laatste onderdeel van een strategische heroriëntatie die enkele jaren geleden begon. Aannemerscombinatie Carebuilders realiseerde de bouw.

Het gebouw omvat naast een logistiek centrum, kantoren en vergaderfaciliteiten onder andere een MRI-centrum met vier MRI’s, poliklinieken en een OK-complex met twaalf klinische operatiekamers. De nieuwbouw bestaat uit zes lagen met kelder en dakopbouw. Het totale bruto vloeroppervlakte beslaat 23.400 m2 en heeft een totale inhoud van 104.000 m3.

 

Lees verder onder Maastricht Universitair Medisch Centrum in beeld

Uitgelicht

Operatiekamercomplex, kliniek, MRI centrum, Travel Clinic & Health Support en kantoren / laboratoria

Maastricht

Architecten aan de Maas

Maastricht Universitair Medisch Centrum+

23.400 m2

Maastricht Universitair Medisch Centrum+ in beeld

BREEAM certificaat
De nieuwbouw is duurzaam gebouwd en gecertificeerd volgens BREEAM NL. Dit gebeurde door middel van een maatwerk-aanpak, de zogenoemde BREEAM NL Bespoke procedure. Deze maatwerk aanpak is bij uitstek geschikt voor complexe, multifunctionele gebouwen zoals ziekenhuizen. Ook het gebouwontwerp geeft uitdrukking aan de duurzaamheidambitie. Zo is het gevelvlak in de zuidgevel voorzien van elementen met geïntegreerde PV-cellen.

Maastricht Universitair Medisch Centrum+ in beweging

Een bijzondere belevingskwaliteit
De nieuwbouw wordt ontsloten via een nieuw groot atrium dat de aansluiting vormt met het bestaande complex. Dit atrium is voorzien van een volledig transparant dak en geeft een extra dimensie aan de ruimte tussen de bestaande bouw en de nieuwbouw met een bijzondere belevingskwaliteit. Hier is een personeelsrestaurant met diverse zitmogelijkheden en een koffiecorner voor de patiënten en bezoekers te vinden.

Lou Brans Brabant, vice-voorzitter Raad van Bestuur UMC+

“Het ontwerp van de nieuwbouw kreeg als eerste ziekenhuis in Nederland het BREEAM duurzaamheidscertificaat. Een speciaal certificaat voor de gezondheidszorg. We hebben zelfs meegholpen aan het vaststellen van de criteria.”

Meer informatie?

Carebuilders is bereikbaar via:

Opdrachtgevers